Mandelkubb

 

 

Mandelkubb

Ingredienser:

10 dl MixWells Ljusa basmjöl

100 g smör, kylskåpskallt

3 tsk hjorthornssalt
1 ägg
2 dl vatten (eller mjölk)
några droppar bittermandelarom
pärlsocker

Skär smöret i bitar och lägg i en matberedare, tillsätt mjölet och hjorthornssaltet. Kör maskinen så att det blir finfördelat.

Vispa ihop vattnet och ägget tillsätt några droppar bittermandelarom.

Blanda ner i mjölblandningen och kör tills det blir en deg. Häll ut degen på bakbordet och knåda ihop degen. Dela degen i två delar och gör två rullar. Ställ rullarna i kylskåpet 30 min. Ta ut och skär rullarna i ca 2 cm tjocka skivor. Doppa ena skärytan i pärlsocker och lägg sedan på en plåt. Grädda kubbarna i 225° ca 10-12 min.

Låt kubbarna kallna och njut dom sedan med en god kopp kaffe.

 

 

Tillbaka till glutenfritt

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)