Mandelkubb
Mandelkubb
Ingredienser:
10 dl MixWells Ljusa basmjöl
100 g smör, kylskåpskallt
3 tsk hjorthornssalt
1 ägg
2 dl vatten (eller mjölk)
några droppar bittermandelarom
pärlsocker
Skär smöret i bitar och lägg i en matberedare, tillsätt mjölet och hjorthornssaltet. Kör maskinen så att det blir finfördelat.
Vispa ihop vattnet och ägget tillsätt några droppar bittermandelarom.
Blanda ner i mjölblandningen och kör tills det blir en deg. Häll ut degen på bakbordet och knåda ihop degen. Dela degen i två delar och gör två rullar. Ställ rullarna i kylskåpet 30 min. Ta ut och skär rullarna i ca 2 cm tjocka skivor. Doppa ena skärytan i pärlsocker och lägg sedan på en plåt. Grädda kubbarna i 225° ca 10-12 min.
Låt kubbarna kallna och njut dom sedan med en god kopp kaffe.