Saffrans Bullar

Saffransbullar

 

 

200g smält smör

6 dl mjölk

100 g torrjäst

1.5 msk fiberhusk

1 dl socker

1 dl sirap

1 tsk salt

1 ägg

basmix för ljusa degar 

1 kuvert saffran

ca 2 dl russin

**************

ca 100 g rumsvarmt smör

100 g mandelmassa

strösocker

vaniljsocker 

**************

1 uppvispat ägg

pärlsocker

 

 

Smält smör blandas med mjölk, värm till lite mer än fingervarmt blanda ner saffran i mjölken. Ha i torrjäst och fiberhusk i bunken. Blanda ihop detta med mjölken å låt det svälla i ca 10 minuter. Häll sedan i socker, sirap, salt och ägg. Blanda väl.  Använder basmix men vet ej hur mycket.... (degen ska va kladdig när den ska jäsa första gången) kör degen med maskinen i minst 5 minuter. .... du får prova dig fram.

Låt jäsa ca 2 timmar.

Ta upp degen och knåda in lite mer mjöl. Mjöla bordet väl och kavla ut till en rektangel ca 20x60 cm. Bre på smör ströa över socker och vaniljsocker. Riv ca 100g mandelmassa och ha det på degen. Vik ihop den på mitten och skär ca 1.5 cm bitar vrid den försiktigt och lägg i bullform. Låt jäsa ytterligare 1 timme. Pensla med ägg och ha på strösocker. 225 grader på ugnen i 8 minuter ( i min ugn iaf. prova dig fram) 

tillbaka till Glutenfritt 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)