Saffransbiscotti
Saffransbiscotti
Ingredienser:
100 g sötmandel
100 g smör (eller margarin)
0,5 g saffran (1 påse)
2 ägg
2 dl strösocker
5 dl glutenfri ljus mix
1,5 tsk bakpulver
(1 tsk vaniljsocker)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandeln grovt. Smält smöret i en kastrull. Mortla saffran med en sockerbit (det blir mer smak då) och rör ner det i smöret. Ta av smöret från plattan och rör ner övriga ingredienser, arbeta ihop till en deg. Rulla ut degen till tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Eventuellt kan det behövas lite mer mjöl (iaf om du bakar glutenfritt), men degen ska vara ganska kladdig. Grädda i 15 min. Ta ut dem och skär till sneda skorpor. Sänk temperaturen till 100 grader och ställ in skorporna i 30 min till. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar ytterligare en stund så att de blir riktigt knapriga.