Vaniljsnurror
Vaniljsnurror
(ca 45 st)
50 g smör
5 dl mjölk
100 g torrjäst för söta degar
1 dl socker
1 dl sirap
½ tsk salt
ca 14 dl Lailas glutenfria (blått paket)
Sätt ugnen på 250 grader. Smält smöret. Ha i mjölken å värm till minst 37 grader. Ha i degspadet i bunken å lös upp jästen. Ha i socker, salt och sirap. Blanda i mjölet. (Ta inte mer än 14 dl för då blir bullarna tråkiga och hårda)Blanda ordentligt. Degen är klibbig… men ”sätter sig” under jäsningen. Låt jäsa minst 30 minuter.
Ta ut degen på bakbordet och ha ytterst lite mjöl till knådningen och utbaket. Kavla ut degen så den blir rektangulär. Bred på med lätt hand rumsvarmt smör. Strö över socker och vaniljsocker. Vik degen på mitten och skär remsor som är ca 1½ – 2 cm. Sno den försiktigt och rulla ihop den till en bulle. Lägg i bakform. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla ett uppvispat ägg och ha på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter på 250 grader.