Vortbrod

 

Glutenfritt vörtbröd

1 dl vatten

33 cl julmust

25 g jäst

25 g rumsvarmt smör/margarin eller 2 msk olja

½ dl mörk sirap

1 tsk salt

1 ½ tsk pepparkakskryddor

Ca: 400 g finax grov glutenfri mjölmix (ca 7 - 8 dl)

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Värm julmusten och vattnet till 37 grader och häll över jästen. Rör om tills jästen är upplöst.

Klicka ner matfettet/häll i oljan och tillsätt därefter sirap, salt, kryddor och soja. Rör om. Blanda ner mjölmixen. Arbeta degen väl i maskin i minst 5 minuter. Häll den lösa degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter. Ställ brödet att jäsa i ca 30-35 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda det färdigjästa brödet i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

 

 

Tillbaka till glutenfritt

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)